Ce este usturoiul negru şi ce beneficii are pentru sănătate 


Natura și mâna omului au făcut o adevărată magie şi au creat usturoiul negru. Acesta este un tip de usturoi care a devenit deosebit de important pentru îngrijirea sănătății adulților de toate vârstele.


Nu crește în mod natural, ci se obține prin supunerea usturoiului alb unui proces de fermentare în condiții specifice de căldură și umiditate. Este un proces care necesită mult timp.

Acest usturoi deosebit este japonez și, așa cum îi spune și numele, este închis la culoare și ușor mai uscat decât usturoiul normal. Un cățel de usturoi alb poate face minuni pentru sănătatea ta, dar usturoiul negru merge mult mai departe cu beneficiile. 

La ce este folosit usturoiul negru și cum poate fi consumat?

Usturoiul negru are o textură fină și un gust dulce-acrișor. Așa că este logic că mulți oameni îl preferă pentru că nu are gustul (și mirosul) puternic al usturoiului alb. Nu provoacă mirosuri alimentare sau corporale neplăcute.

Comparativ cu usturoiul obișnuit, usturoiul negru conține o cantitate mai mare de polifenoli, aminoacizi și zinc. De asemenea, conține vitaminele B1, B2, B3, C și minerale precum iodul, potasiul și fosforul.

Beneficiile sale includ:

Poate scădea nivelul colesterolului. Datorită proprietăților sale, împiedică activitatea anumitor catalizatori biologici din organism.

Ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acesta dilată vasele de sânge, ceea ce ajută la controlul eficient al hipertensiunii.

Foto: pixabay

vezi emisiunile doctor de bine

Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies